Pagini

miercuri, 19 septembrie 2012

In albastrul Marii Negre


Ce am facut noi in prima jumatate a lui septembrie 2012???!!! Am mers iarasi la mareeee, in Mamaia noastra plina de ifose si praf. Din fericire, insa, Marea Neagra e albastra chiar si acolo. Ai dreptate, Matei, probabil cei care au botezat-o nu au vazut-o decat noaptea pentru ca doar atunci e neagra. Saracii, habar n-au avut cata culoare au pierdut! 

Noi am avut noroc. Poseidon a baut aproape in fiecare dimineata o cafea buna, mult mai buna decat mami, si, binedispus, ne-a facut cadou o mare calda si limpede cu valuri perfecte. Asa ai concluzionat tu, Matei, si atunci ne-am explicat si noi vremea fara cusur. 

Nu inteleg de ce la noi sezonul estival incepe mai tarziu decat la vecini si se termina mai devreme. Cu primul ceas al lui septembrie, "antrepenorii" de sezon incep sa-si stranga acareturile, vizibil deranjati de cei care au indraznit sa vina la mare dupa ce le-a expirat lor contractul de inchiriere. Noi i-am ignorat cu succes si zilele au trecut ca valurile marii noastre de toamna timpurie, linistite si asemanatoare. Spre final, eram aproape singuri in colorata statiune mioritica. Perfect!  Mai multa mare pentru voi, pentru noi!  Pana acum nu am descoperit multe lucruri care sa va placa asa de mult cum va place apa.

 Tudor, cum era de asteptat, si tu te-ai indragostit de mare si i-ai spus la plecare un dulce si gesticulat "Pa, pa!".

Logic!



Intr-o zi, eu eram un extraterestru ratacit prin zona iar tu, Matei, ma puneai la curent cu obiceiurile pamantenilor. Redau un fragment:
Eu- Ce mananca oamenii??? 
Tu- Pepeni
Eu (cu ceva emotii...) Si cum se inmultesc? 
Tu- Pui boabe mici, le uzi si ies pepeni.