Pagini

marți, 24 aprilie 2012

Fila din "Sa fie scris"

Baietii mei, simt ca avem tot timpul din lume dar daca absurdul ar indrazni sa se intample, sunt cateva lucruri pe care vreau neaparat sa vi le spun.
  • Firesc, logic, matematic chiar, NOI, mami si tati, va datoram totul. Va datoram sprijin neconditionat, siguranta, viitor si infinite optiuni. Voi sunteti alegerea noastra matura si constienta. Sunteti "pofta ce-am poftit", supremul rasfat al vietii noastre. Voi ne-ati transformat din copiii cuiva, in PARINTI. Ne-ati implinit, ne-ati completat. Nu va rugam decat sa va lasati copiii sa faca acelasi lucru pentru voi.
  • Noua nu ne datorati nimic. Nu vrem sa treceti prin sabloane, sa atingeti tinte de noi prestabilite si sa ne fiti toiag. 
  • Promitem sa nu incercam obsesiv sa ne oglindim in voi, desi vom zambi mandri atunci cand ne vom regasi ocazional.
  • Nu trebuie sa ne fiti alaturi mereu de Sarbatori, dar vom incerca intotdeauna sa va atragem cu miresmele, gusturile si obiceiurile cultivate strategic inca din copilarie :). Sper ca ne veti ierta incercarea de manipulare, dar numai langa voi e Sarbatoare. 
  • Daca printr-un nefericit destin ne vom pierde limpezimea mintii,  nu sunteti datori sa va tulburati viata cu noi, exista personal calificat si platit pentru asta. Cu voi vrem sa ne impartim tineretea, sanatatea, lumina, bucuria.
  • Stim ca ne veti depasi, ne bucuram ca o veti face, dar ajutati-ne sa tinem pasul cu voi ca sa nu va plictisim. Noi ne vom stradui constant sa va meritam respectul. 
E doar o fila din "Sa fie scris", avem tot timpul pentru alte file.

Mami, ce zambet frumos ai!

Matei, asa cum spune si tati cu al sau calm detasat, tu semeni cu mami. Esti instinctiv, intens si furtunos. Te aprinzi ca un foc de paie si  este greu sau imposibil sa-ti scoata cineva din cap ultima idee care te-a fascinat. Atunci cand te dezlantui, "NU" este pentru tine o forma fara fond, un fel de interjectie lipsita de sens care te acompaniaza ritmic si pe care ai invatat sa o ignori. Fireste ca atunci "ma scoti din minti, ma innebunesti", vorba poetului. Intr-un astfel de moment, mami te-a rugat cu un ranjet vecin cu isteria sa incetezzzzzzzzi. Si, mare minune, ai incetat ca lovit de o revelatie. M-ai luat in brate fermecat, te-ai uitat in ochii mei si mi-ai spus ca am cel mai frumos zambet din lume. Se pare ca ti-a placut sincer grimasa, deoarece la ceva ore dupa incident m-ai intrebat daca pot sa-ti mai zambesc asa, ca atunci cand zgariai peretii apartamentului nou unde stam provizoriu cu chirie. Mami, sper sa te dezamagesc de data asta si sa nu-ti mai zambesc niciodata asa! Yoga o ajuta?